Cases & Ervaringen

YES!Works is sinds 2006 een solide partner voor organisaties en professionals op het gebied van Career Development, Leadership en Outplacement.

Altijd resultaatgericht en immer met een unieke blik op iedere coachingsvraag.

 • Een zeer positieve ervaring! Een gestructureerde zoektocht, praktisch, met een duidelijk doel. Ingestoken met een glimlach.

  Een zeer positieve ervaring! Een gestructureerde zoektocht, praktisch, met een duidelijk doel. Bovendien, ingestoken met een glimlach, want de zoektocht moet ook leuk zijn. En dat is een goede insteek voor een traject dat niet altijd even makkelijk is. Julia is een ‘rots in de branding’ gedurende het traject. Altijd rustig en positief. En ze liet zich niet uit het veld slaan door mijn ‘negatieve’ blik op bepaalde momenten; ze heeft altijd een antwoord!

  Anna Bertona
  Anna Bertona Anna Bertona - VP Strategic Planning and Implementation Azelis Holdings (3i Group Plc.)
 • Julia steekt met kop en schouders boven andere coaches uit

  Ik kan alleen maar zeggen dat de coaching mij enorm heeft geholpen. De stijl vind ik super: krachtig, professioneel en warm. De setting fantastisch. Wat mij betreft, steekt Julia met kop en schouders uit boven andere coaches.

  Bastiaan de Wit
  Bastiaan de Wit Bastiaan de Wit - Voormalig advocaat Houthoff Buruma. Oprichter Zebra Legal
 • Meer dan tevreden. Mijn organisatie en ik zijn ontzettend goed geholpen!

  Julia kan erg goed luisteren, bezit een uitzonderlijk scherpe geest, is altijd positief en ‘actionable’. En kan op een plezierige manier goed confronteren. Ik voelde al heel snel een klik, en een sterk gevoel van vertrouwen. Ik werd op pad gestuurd met een aantal opdrachten die mij veel inzichten hebben opgeleverd. Het resultaat is dat ik mijn doelstellingen veel scherper voor ogen heb en met meer focus kan werken aan de ontwikkeling van mezelf en mijn organisatie. Ook erg fijn dat er wordt gekeken naar hoe je persoonlijke leven is georganiseerd, voor iemand met drie kinderen en een eigen bedrijf met 11 medewerkers is dat van wezenlijk belang. Julia heeft mij, mijn gezin, en mijn organisatie ontzettend goed geholpen!

  Dennis Schoenmakers
  Dennis Schoenmakers Partner Quintel intelligence
 • Een geweldig traject! Echt een spannende zoektocht, met hoofd- en zijpaden, stimulerende feedback, duidelijke inzichten, creativiteit en uiteindelijk toch leidend tot een duidelijk doel en een praktisch stappenplan.

  Een geweldig traject! Echt een spannende zoektocht, met hoofd- en zijpaden, stimulerende feedback, duidelijke inzichten, creativiteit en uiteindelijk toch leidend tot een duidelijk doel en een praktisch stappenplan. De creatieve oefeningen haalden me uit mijn vrij rationele en praktische modus en dat was heel waardevol. Julia heeft een heel plezierige, positieve en tegelijk professioneel-zakelijke coaching stijl.

  T. Vlug
  T. Vlug HR Partner van Ierschot
 • De positieve aanpak is zeer waardevol: Kansen creëren en niet focussen op de valkuilen.

  Hartelijk dank voor de enerverende en inspirerende sessies! De positieve aanpak is zeer waardevol, kansen creëren en niet focussen op de valkuilen. De coaching geeft zelfinzicht: Wat vind ik belangrijk, wat heb ik nodig, en hoe zou ik dat kunnen realiseren. En geeft verdieping en daarmee het gevoel dat alles mogelijk is als je bereid bent om naar je gevoelsstem te willen luisteren. www.petrareijrink.com

  P. Reijrink
  P. Reijrink Voormalig Shell. Eigenaar Petra Reijrink Juwelen
 • Ik heb mijn ‘masterplan’ nu helder. En mijn volgende carrière stappen ga ik zelfverzekerd tegemoet!

  Ik ben absoluut tevreden! Mijn coachingstraject was zeer prettig en waardevol. Ik heb mijn ‘masterplan’ nu helder. En mijn volgende carrière stappen ga ik zelfverzekerd tegemoet!

  Gertjan Hakkers
  Gertjan Hakkers Gertjan Hakkers - Manager Department Sales, Mediq CombiCare en ZorgService Nederland
 • De stijl van coaching is plezierig, praktisch en totaal niet zweverig. Dit is voor mij een cruciaal onderscheid met andere trajecten. YES!Works heeft mij geholpen om duidelijk te articuleren wat belangrijk voor me is in werk en privé. En ditmaal met een uitvoerbaar plan.

  De stijl van coaching is plezierig, praktisch en totaal niet zweverig. Dit is voor mij een cruciaal onderscheid met andere trajecten. YES!Works heeft mij geholpen om duidelijk te articuleren wat belangrijk voor me is in werk en privé. En ditmaal met een plan. Grondig, concreet en goed gestructureerd. Julia beschikt over een ruim arsenaal aan ‘tegenvoorbeelden’ en illustraties om mijn ‘blokkades’ te slechten. Ik gebruik deze nog dagelijks. Het traject is leuk om te doen. Het huiswerk is uitnodigend en prikkelend. De sessies zijn plezierig, inspireren en prettig opgebouwd: Eerst even ‘leeglopen’, dan analyseren en ten slotte een plan maken en in actie komen.

  P. Meijers
  P. Meijers Project manager AT Kearney
 • Ik heb tools geleerd waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben!

  De coaching was een zeer grote openbaring voor mij. Julia heeft mij tools geleerd waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben. Mede door de praktische tips, zoals het maken van een concreet plan met tijdslijn, heb ik in korte tijd een enorme progressie gemaakt in het bereiken van mijn levensdoel. Zonder de coaching en de positieve benadering die zij met haar meebracht was ik tegen vele zaken aan blijven lopen. Nu blijf ik reeël bezig en boek ik echte vooruitgang. Wanneer in de toekomst mijn ideeën gestalte krijgen en er mensen zijn die mij vragen hoe dit kan, dan zal ik ze vol enthousiasme YES!Coaching aanbevelen!

  Robert Vreugdenhil
  Robert Vreugdenhil Vreugdenhil yachts
 • Zonder YES!Works was het bij dromen gebleven. Zeker doen!

  Een echt concrete droom had ik niet voordat ik begon met de coaching. Maar vanaf dag één vond ik het geweldig om mee te doen. Het is ontzettend inspirerend om elke week in een rustgevende en prettige omgeving bij elkaar te komen om samen te brainstormen, elkaar te motiveren en zelf geprikkeld te worden. Aan de hand van allerlei leuke en spannende oefeningen kom je vaak tot hele simpele, maar rake ontdekkingen waar je gek genoeg zelf niet zo snel op komt. Ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en heb inmiddels een paar belangrijke beslissingen genomen. Zonder YES!Works was het bij dromen gebleven. Zeker doen!

  C. Westdijk
  C. Westdijk Oprichter CaWestdijk Tekst & Beeld
 • Het klinkt bijna ongeloofwaardig dat je in 7 sessies zoveel duidelijkheid krijgt, maar het is echt waar!

  Bij de start klinkt het bijna ongeloofwaardig dat je in 7 sessies zoveel duidelijkheid krijgt, maar het is echt waar! De oefeningen zijn echt fantastisch. Die brengen zoveel inzichten. Verder vond ik Julia heel scherp. Met name knap dat ze een onderscheid wist te maken tussen mijn echte wensen en de wensen die veroorzaakt werden door een gebrek aan rust en ruimte in mijn leven. En de ‘oogst’ gaat verder dan alleen het vinden van je ‘droom’ en de stappen hoe dit te realiseren. Zo heb ik veel inzichten opgedaan over mijn functioneren en wat voor mij echt belangrijk is. De coaching heeft daarmee ook persoonlijke rust gebracht. Ik heb nu een concreet plan waaraan ik kan werken en rust in de vorm van zelfacceptatie. Ik ben heel blij dat ik dit traject heb gedaan. Dank voor alles!

  Karin Huntjens
  Karin Huntjens Senior Communicatie Adviseur Alzheimer Stichting Nederland
 • Ik had dit traject niet willen missen! De coaching kwam precies op het goede moment en heeft me net dat zetje gegeven om de dingen te gaan doen die al zo lang op mijn verlanglijstje stonden

  Heel positief. De coaching kwam precies op het goede moment en heeft me net dat zetje gegeven om de dingen te gaan doen die al zo lang op mijn verlanglijstje stonden. De opbouw van de coaching is erg goed, vooral de praktische kant van het bereiken van je droom is heel verhelderend. Daarnaast is het hoofdstuk over obstakels en valkuilen, bijvoorbeeld de reactie van de omgeving heel nuttig gebleken. Ik had dit traject niet willen missen. Heel erg bedankt!

  Monique Neefjes
  Monique Neefjes Fundraiser and Relationship officer Tropenmuseum en Operazangeres
 • Een prettige en gestructureerde manier om te definiëren welke doelen je nastreeft, hoe je die concreet kunt bereiken en welke blokkades daar eventueel voor uit de weg geruimd moeten worden. Ik kreeg ideeën en suggesties waar ik zelf aan had kúnnen denken, maar nog niet aan had gedacht. Knap!

  Julia komt goed voorbereid ter tafel, doet voor elk gesprek research en denkt proactief mee. Vaak komt ze met ideeën suggesties waar ik zelf aan had kúnnen denken, maar nog niet aan had gedacht. Knap! Naast het hogere doel om je lange termijn pad te ontwikkelen, helpt Julia ook heel concreet met stappen zetten op de korte termijn. Ze is een perfect klankbord om sollicitatiegesprekken voor te bereiden en achteraf te evalueren. En zelf een mooi voorbeeld van hoe je succesvol je doelen kunt nastreven!

  M. Kalverda Director project manager Shanks Waste Management
 • Zeer inspirerend. Ik heb veel dingen geleerd. Heel concreet!

  Zeer inspirerend. Ik heb veel dingen geleerd. Vooral de aandacht die besteedt word aan valkuilen vind ik heel verhelderend. Ik herken ze, en dat is de eerste stap, de volgende stap is ermee om te gaan, en daarvoor heb ik veel handvatten gekregen tijdens de sessies. Heel concreet! Met name de afwisseling van een wat softere benadering naar een wat meer coachende en reflecterende benadering vind ik prettig. Ik heb het gevoel dat de coach verstand van zaken heeft, en dat is voor mij de belangrijkste eigenschap.

  C. Poels
  C. Poels Human Resources development adviseur Delta Lloyd
 • Positief!

  Door de stimulerende, doortastende gesprekken en oefeningen werd mij gaandeweg duidelijk wat belangrijk is, waar mijn kwaliteiten liggen en wat datgene is wat mijn hart voedt. En waar ik in mijn werk (en privé) uiteindelijk gelukkig van wordt. Het meedenken, in contact brengen met mensen, de voorbeelden enzovoort. zijn voor mij zeer waardevol geweest. Ik wil je nogmaals danken voor de prettige manier van coachen. A. van der Klein. Accountmanager at Astellas Pharma

  A. van der Klein
  A. van der Klein Accountmanager at Astellas Pharma
 • Julia haalt het beste in je naar boven met down-to-earth adviezen en concrete opdrachten.

  Erg inspirerend. Julia coacht op een zeer professionele en bovenal positieve manier. Ze haalt het beste in je naar boven met down-to-earth adviezen en concrete opdrachten. Als geen ander weet ze te motiveren en (ook al dwaal je zelf af) de vinger op juist die plekken te leggen waar het om gaat, om samen tot oplossingen te komen. Want dat is ook een kracht van YES!Works, dat je in een veilige omgeving, samen naar bepaalde problemen kijkt. Waardoor je uit een impasse komt door invalshoeken waar je zelf niet aan hebt gedacht. Ik heb veel aan de coaching gehad. Mijn bedrijf, Deining Communicatie, ligt meer op koers.

  Doret Bakker Communicatie adviseur, Ondernemer
 • De coach is zeer deskundig! Een goed begin om zelf verder aan het werk te gaan.

  Ik vond de workshop erg boeiend. Met name om te horen welke stappen je kunt nemen om dichterbij je droom/doel te komen. De coach is zeer deskundig en ik zou willen dat ik alle wijsheden, tips en quotes had opgeschreven! Deze workshop is een goed begin om zelf verder aan het werk te gaan.

  Kirsten Hemmer Project manager business development KLM, Cabin Crew management
 • Jij hebt mij de juiste vragen gesteld om mij een nieuwe beweging te geven.

  Mijn ervaring met de coaching is bijzonder positief, veel energie en beweging. Ik heb de zeven bijeenkomsten als zeer waardevol ervaren. Julia, ik wil je nogmaals bedanken voor het mij op weg helpen in mijn ontdekkingsreis, Jij hebt mij de juiste vragen gesteld om mij een nieuwe beweging te geven.

  M.Spelt Stafmedewerker UMC Utrecht
 • Warm, oprecht en professioneel. Waardoor ik nu zoveel meer weet en durf na dit traject. Heel erg positief!

  Heel erg positief! Vanaf het begin voelde ik me erg prettig de persoonlijke omgeving waarin de coachings-sessie worden gegeven. Je krijgt altijd 100% aandacht maar ook eerlijke, kritische feedback. Ik heb het traject ervaren als bijzonder warm, oprecht en professioneel wat er voor mij veel aan heeft bijgedragen dat ik zoveel meer weet en durf na dit traject.

  J.Bohm Senior Productiemanager Just B. fashion
 • Ik heb de sessies als zeer waardevol en intensief ervaren.

  Ik heb de sessies als zeer waardevol en intensief ervaren. Het heeft me een concrete(re) richting gegeven in zowel mijn privé leven als in mijn huidige functie. Door vrijuit te denken, maar vooral te dromen heb ik meer vertrouwen gekregen in mezelf, in het creëren van een ideale omgeving voor mezelf. Waardoor ik beter in staat ben datgene te realiseren waar ik energie van krijg en blij van word. Ik wil je nogmaals hartelijk danken voor je begeleiding, je openheid en je inspiratie!

  M. Van Koeveringe Adviseur Marketingcommunicatie Agis Zorgverzekeringen
 • Een zeer stimulerende en positieve ervaring. Ik ben een praktisch mens en ik kan met deze coaching goed uit de voeten.

  Een zeer stimulerende en positieve ervaring. en erg leuk om mee bezig te zijn. Het is concreet en persoonlijk. Spelenderwijs (lijkt het) ben je bezig om te achterhalen wat je persoonlijke doel is om daarna echt een concreet plan te maken. Zo kom je tot de ontdekking dat er heel veel mogelijk is voor jezelf. Ook het gezamenlijk brainstormen is fijn als je voor jezelf vast zit. Ik ben een praktisch mens en ik kan met deze coaching goed uit de voeten. Ik zal de sessies missen!

  P. Hardeman Senior Communicatie Adviseur
 • Wat een geweldig traject!

  Wat een geweldig traject dat je aanbiedt! Het is erg praktisch, en tegelijk gaat het over vrijuit dromen. Door de aanpak kwam ik tot een daadwerkelijk, uitvoerbaar plan om mijn wensen waar te maken. Dat je nog maar veel mensen op weg helpt om hun dromen te verwezenlijken.

  T. Bezema- Kooistra Adviseur Ontwikkelbureau Verkeersleiding at Prorail, Life Your Heart
 • Door de positieve stimulans en creatieve opdrachten, krijg je verrassende resultaten. En nu eens niet vanuit het CV.

  De coaching heeft me geholpen om mijn droom te vinden, te herkennen en er voorzichtig in te gaan geloven. Door de positieve stimulans en creatieve opdrachten, krijg je verrassende resultaten. Met name door de insteek vanuit mijn oorspronkelijke dromen en fascinaties. En nu eens niet vanuit het CV. Dank voor je enthousiasme en betrokkenheid.

  M. Kroezen Oud partner Twijnstra en Gudde. Oprichter Finesse
 • YES!Works zorgt ervoor dat je in een korte tijd veel belangrijke acties in je leven onderneemt. Het heeft me gebracht waar ik naar op zoek was: duidelijkheid, overzicht en daadkracht in de dingen die me echt aanspreken

  Een erg goede ervaring. YES!Works zorgt ervoor dat je in een korte tijd veel belangrijke acties in je leven onderneemt. De sessies hebben me gebracht waar ik naar op zoek was: duidelijkheid, overzicht en daadkracht in de dingen die me echt aanspreken. Hierdoor zal het ook in de toekomst makkelijker zijn om de voor mij juiste beslissingen te nemen.

  J. Venderbosch Designer Protex Gmhb, Janne V.
 • Deze coaching was het slot accoord van een jaar waarin mijn leven in transitie bleek te zijn en achteraf gezien was het precies wat ik nodig had.

  Ik vond de YES!Basis traject geweldig en bijzonder nuttig.Ik heb er heel veel uit gehaald. Wat ik goed vind, is dat Julia je op een praktische, steeds opnieuw toepasbare manier laat kijken naar je drijfveren en het gedrag dat daaruit voortvloeit. Daar leer je enorm veel van; ook van de technieken om je leven te ordenen, zonder dat er ook maar een seconde sprake is van therapeutisch gesoft. We konden eerlijk en open zijn en toch hebben we veel gelachen, vooral om onszelf. En dan ook nog tot de ontdekking komen dat je leven in feite aardig op de rit staat! Echt balsem voor de ziel. Deze coaching was het slot accoord van een jaar waarin mijn leven in transitie bleek te zijn en achteraf gezien was het precies wat ik nodig had.

  C. van der Hoff Eindredacteur
 • YES!Works biedt handvatten, ervaring en voorbeelden waardoor de drempel tot initiatief wordt verlaagd. Ontzettend waardevol!

  Ik heb de coaching als ontzettend waardevol ervaren; het heeft een denkgang in werking gezet die niet meer te stoppen is. YES!Works biedt handvatten, ervaring en voorbeelden waardoor de drempel tot initiatief wordt verlaagd en het proces geen lijdensweg is maar juist een uitdaging. Julia, het is een groot plezier je te mogen kennen. Ik ben je zeer dankbaar voor de deskundige begeleiding en enthousiasme.

  E. Siekman Senior beleidsmedewerker Economische zaken. Oprichter Kidseten
 • Er wordt een manier van denken en handelen wordt neergezet, waar je de rest van je leven wat aan hebt. Hier kan ik wat mee!

  Wat ik goed vind, is dat er een manier van denken en handelen wordt neergezet, waar je de rest van je leven, wat je ook gaat doen, wat aan hebt. En ook nog een erg leuk traject om te doen. Hier kan ik wat mee!

  Cecilia Teunissen Manager Nederlandse Spoorwegen
 • In één woord: Fantastisch. En het is niet voorbij wanneer je coachingtraject voorbij is, je neemt het mee voor de rest van je leven!

  In één woord: Fantastisch! Je hebt de gave om mensen het beste uit zichzelf te laten halen. Het is echt ‘Project Ik’. De opbouw van terug naar je basis, vervolgens de vertaling naar de realiteit, concreet en specifiek en dan stap voor stap naar je idealen toe werken. Dit concept in combinatie met Julia, dat maakt het geweldig. En het is een ‘on going’ proces. Het is niet voorbij wanneer je coachingtraject voorbij is, je neemt het mee voor de rest van je leven!

  N. Kuikman Marketing Communicatie Adviseur – MPARE/ Alliander
 • De sessies hebben er voor gezorgd dat ik doorga. vroeger gaf ik het op, nu niet meer!

  De sessies hebben er voor gezorgd dat ik doorga. vroeger gaf ik het op, nu niet meer. En de uitspraak “niets is goed, niets is fout” geeft mij vaak net het zetje dat ik nodig heb. Oftewel, jouw coaching is dagelijks in mijn gedachte!

  D. Van Schoonhoven
 • Een eye-opener. Het heeft me echt geholpen om zaken in een ander perspectief te zien. Julia weet waar ze over praat!

  Een eye-opener. Het heeft me echt geholpen om zaken in een ander perspectief te zien. Julia stelde met mij haalbare doelen op en heeft schijnbaar grote dingen kleiner en behapbaar gemaakt. Julia straalt rust en warmte uit en blijft in alle situaties een professional. Ze is enthousiast en inspireert en wist dat heel goed op mij over te brengen. Ze weet waar ze over praat!

  H. Okkerman Project Manager Travel Information
 • Dankzij deze coaching sta ik op full speed vooruit!

  Nooit geweten dat er zoveel dromen in mij scholen. En dat ik ze allemaal kan (en ga!) waarmaken. Dat is niet alleen een kwestie van durven en doen, maar ook van de juiste tools aangereikt krijgen. In mijn puzzel ontbraken steeds een paar stukjes waardoor ik niet verder kwam, maar dankzij deze coaching sta ik op full speed vooruit. Dat geeft bergen energie. Dit wordt, nee IS, een heel leuk jaar!

  Beanca de Goede Hoofdredacteur Jamie Magazine
 • Een waardevolle ervaring en een investering in mezelf

  Ik vond het een waardevolle ervaring en een investering in mezelf. De veelal originele, praktisch gerichte oefeningen maakten dat ik iedere week stilstond bij mijn leven en belangrijker nog bij mijn ambities voor de toekomst. Julia stimuleert, is kritisch, en denkt mee.

  G. Brillenburg- Wurth G. Brillenburg- Wurth - Sr Business Partner ABN AMRO Bank

Cases

Horizon

Succesvol partner bij een internationale strategie consultant doet het zo goed dat hij wordt gevraagd om de komende drie jaar de energy praktijk in de Asia- Pacific regio vorm te geven. Een prachtige kans, maar wat daarna? Weer gewoon terug naar de oude praktijk en kantoor in Nederland? Of toch iets anders?

Samen met YES!Works wordt een analyse gemaakt van de persoonlijke kernwaarden. Wat is echt belangrijk in het werkende en persoonlijke leven. Nu en in de toekomst. Concreet en specifiek.

Vanuit deze gevonden kernwaarden worden uitdagende comfortabele doelen afgeleid. In lijn met de huidige functie. En buiten de huidige functie. Met een overtuigend verhaal –voor de buitenwereld- waarom dit de logische vervolgstappen zijn.

Er wordt een strategisch plan gemaakt inclusief tijdslijn met haalbare kleinere doelen, welke leiden naar de gewenste invulling van werk en privé voor de periode van één jaar , vijf en tien jaar.

Om de voortuitgang te bewaken wordt een half jaarlijkse ‘Booster’-sessie ingepland. Er is focus en rust en daarmee wordt het meer jaren-plan met optimale energie uitgerold.

Nieuwe bestemming binnen drie maanden

Senior manager in de farmaceutische industrie krijgt te horen dat haar rol komt te vervallen. Wat nu? Welke mogelijkheden zijn er? En hoe pak je zo’n zoektocht naar een nieuwe bestemming succesvol aan?

YES!Works laat het CV in eerste instantie los. Er wordt gekeken naar oorspronkelijke werkdromen en fascinaties. Naar de ideale werk omgeving. En naar de erkenning die gewenst is voor het geleverde werk. Het proces wordt niet gezien als lijdensweg, maar als kans en uitdaging. Ingestoken met een glimlach, want de zoektocht moet ook leuk zijn. Juist bij een traject dat niet altijd even makkelijk is.

Een heldere opbouw in het programma zorgt voor een gestructureerde zoektocht. Praktisch, met een duidelijk doel. Dan komt de ontdekking dat er heel veel mogelijk is. Drie mogelijkheden worden geselecteerd. Een plan van aanpak opgezet. Het CV wordt herschreven. Ervaringen uit het verleden worden in lijn gebracht met de nieuwe bestemming(en). Een shortlist van relevante relaties en bedrijven wordt opgesteld. Netwerkend solliciteren en interviews worden geoefend.

Binnen drie maanden na start van het traject bij YES!Works dienen zich een viertal concrete aanbiedingen aan. Een keuze wordt gemaakt. De nieuwe bestemming is met succes en plezier bereikt.

Van advocaat naar ondernemer

Advocaat werkt naar tevredenheid bij een gerenommeerd advocaten kantoor. De laatste jaren begint het te kriebelen. Hij mist een bepaalde strategische uitdaging en wil graag zelf de koers uitzetten en meer pionieren. Maar wat dan? En hoe? En zomaar alles wat opgebouwd is achterlaten?

YES!Works begeleidt hem met het vinden en vormgeven van de antwoorden op deze vragen. In zeven sessies wordt met behulp van speelse oefeningen helder waar de affiniteit en drive zit. Waar wil hij in zijn werkende en persoonlijke leven meer van, waar minder.

Onderscheid wordt gemaakt tussen de echte wensen en de wensen die veroorzaakt worden door een gebrek aan rust en ruimte in zijn huidige hectische leven. Het idee om in het bedrijfsleven als juridisch adviseur te werken, valt af. Toch blijft hij dicht bij zijn leest. Ondernemerschap en het juridische worden gecombineerd in een vernieuwend concept.

Vervolgens wordt bekeken wat de snelst, meest voldoening gevende weg is naar het nieuwe doel. Netwerken worden in kaart gebracht. Kennis bijgespijkerd. Gesprekken opgezet. Er is weer energie. En daarmee volgt hernieuwd succes.

Eeuwige zoektocht?

High Potential Manager, oud trainee bij Ministerie van buitenlandse zaken is zoekende. Welke kant moet de carrière op. Piekert veel en is vooral bezig met het tevreden stellen van de omgeving. Dit kost veel energie. Twee vragen staan centraal. Wat wil ik echt. En als ik dat weet, hoe ga ik dat krijgen.

YES!Works deelt het proces op in delen. Drie vragen staan centraal. Ten eerste, wat is de ideale omgeving waarin ik optimaal kan en wil presteren? Dan, waar houd ik me inhoudelijk het liefste mee bezig? En als laatste, wat voor erkenning wil ik voor mijn inzet krijgen? Na beantwoording blijkt het knelpunt in de omgevingsfactor te zitten.

Vrijheid is een grote component. Liever geen baan van 9 tot 5. Eigen tijd kunnen indelen, hard werken met een deadline, veel internationale dynamiek. We ontwerpen een ‘Droomchart’ met haalbare doelen en een realistisch uitdagende tijdslijn. Er komt beweging. In overleg met de werkgever wordt besloten één dag per week een bijscholing te doen in een journalistieke studie. Met behulp van YES!Works wordt het eigen netwerk geactiveerd in diplomatieke kringen. Een functie als woordvoerder van een ministerie dan wel in het bedrijfsleven is het doel. 1 jaar later zijn meerder stappen richting het einddoel gezet. De moedeloosheid is weg, plezier, drive en focus zijn terug.

Werk maken van je dromen?

Mail of bel Julia

06 – 22 371755

LinkedIn

YES!Works

Valeriusstraat 199
1075EW Amsterdam

Kvk nr 34289791

Laat een bericht achter

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Start en typen en druk op Enter om te zoeken