Cases & Ervaringen

YES!Works is sinds 2006 een solide partner voor organisaties en professionals op het gebied van Career Development, Leadership en Outplacement.

Altijd resultaatgericht en immer met een unieke blik op iedere coachingsvraag.

Cases

Horizon

Succesvol partner bij een internationale strategie consultant doet het zo goed dat hij wordt gevraagd om de komende drie jaar de energy praktijk in de Asia- Pacific regio vorm te geven. Een prachtige kans, maar wat daarna? Weer gewoon terug naar de oude praktijk en kantoor in Nederland? Of toch iets anders?

Samen met YES!Works wordt een analyse gemaakt van de persoonlijke kernwaarden. Wat is echt belangrijk in het werkende en persoonlijke leven. Nu en in de toekomst. Concreet en specifiek.

Vanuit deze gevonden kernwaarden worden uitdagende comfortabele doelen afgeleid. In lijn met de huidige functie. En buiten de huidige functie. Met een overtuigend verhaal –voor de buitenwereld- waarom dit de logische vervolgstappen zijn.

Er wordt een strategisch plan gemaakt inclusief tijdslijn met haalbare kleinere doelen, welke leiden naar de gewenste invulling van werk en privé voor de periode van één jaar , vijf en tien jaar.

Om de voortuitgang te bewaken wordt een half jaarlijkse ‘Booster’-sessie ingepland. Er is focus en rust en daarmee wordt het meer jaren-plan met optimale energie uitgerold.

Nieuwe bestemming binnen drie maanden

Senior manager in de farmaceutische industrie krijgt te horen dat haar rol komt te vervallen. Wat nu? Welke mogelijkheden zijn er? En hoe pak je zo’n zoektocht naar een nieuwe bestemming succesvol aan?

YES!Works laat het CV in eerste instantie los. Er wordt gekeken naar oorspronkelijke werkdromen en fascinaties. Naar de ideale werk omgeving. En naar de erkenning die gewenst is voor het geleverde werk. Het proces wordt niet gezien als lijdensweg, maar als kans en uitdaging. Ingestoken met een glimlach, want de zoektocht moet ook leuk zijn. Juist bij een traject dat niet altijd even makkelijk is.

Een heldere opbouw in het programma zorgt voor een gestructureerde zoektocht. Praktisch, met een duidelijk doel. Dan komt de ontdekking dat er heel veel mogelijk is. Drie mogelijkheden worden geselecteerd. Een plan van aanpak opgezet. Het CV wordt herschreven. Ervaringen uit het verleden worden in lijn gebracht met de nieuwe bestemming(en). Een shortlist van relevante relaties en bedrijven wordt opgesteld. Netwerkend solliciteren en interviews worden geoefend.

Binnen drie maanden na start van het traject bij YES!Works dienen zich een viertal concrete aanbiedingen aan. Een keuze wordt gemaakt. De nieuwe bestemming is met succes en plezier bereikt.

Van advocaat naar ondernemer

Advocaat werkt naar tevredenheid bij een gerenommeerd advocaten kantoor. De laatste jaren begint het te kriebelen. Hij mist een bepaalde strategische uitdaging en wil graag zelf de koers uitzetten en meer pionieren. Maar wat dan? En hoe? En zomaar alles wat opgebouwd is achterlaten?

YES!Works begeleidt hem met het vinden en vormgeven van de antwoorden op deze vragen. In zeven sessies wordt met behulp van speelse oefeningen helder waar de affiniteit en drive zit. Waar wil hij in zijn werkende en persoonlijke leven meer van, waar minder.

Onderscheid wordt gemaakt tussen de echte wensen en de wensen die veroorzaakt worden door een gebrek aan rust en ruimte in zijn huidige hectische leven. Het idee om in het bedrijfsleven als juridisch adviseur te werken, valt af. Toch blijft hij dicht bij zijn leest. Ondernemerschap en het juridische worden gecombineerd in een vernieuwend concept.

Vervolgens wordt bekeken wat de snelst, meest voldoening gevende weg is naar het nieuwe doel. Netwerken worden in kaart gebracht. Kennis bijgespijkerd. Gesprekken opgezet. Er is weer energie. En daarmee volgt hernieuwd succes.

Eeuwige zoektocht?

High Potential Manager, oud trainee bij Ministerie van buitenlandse zaken is zoekende. Welke kant moet de carrière op. Piekert veel en is vooral bezig met het tevreden stellen van de omgeving. Dit kost veel energie. Twee vragen staan centraal. Wat wil ik echt. En als ik dat weet, hoe ga ik dat krijgen.

YES!Works deelt het proces op in delen. Drie vragen staan centraal. Ten eerste, wat is de ideale omgeving waarin ik optimaal kan en wil presteren? Dan, waar houd ik me inhoudelijk het liefste mee bezig? En als laatste, wat voor erkenning wil ik voor mijn inzet krijgen? Na beantwoording blijkt het knelpunt in de omgevingsfactor te zitten.

Vrijheid is een grote component. Liever geen baan van 9 tot 5. Eigen tijd kunnen indelen, hard werken met een deadline, veel internationale dynamiek. We ontwerpen een ‘Droomchart’ met haalbare doelen en een realistisch uitdagende tijdslijn. Er komt beweging. In overleg met de werkgever wordt besloten één dag per week een bijscholing te doen in een journalistieke studie. Met behulp van YES!Works wordt het eigen netwerk geactiveerd in diplomatieke kringen. Een functie als woordvoerder van een ministerie dan wel in het bedrijfsleven is het doel. 1 jaar later zijn meerder stappen richting het einddoel gezet. De moedeloosheid is weg, plezier, drive en focus zijn terug.

Werk maken van je dromen?

Mail of bel Julia

06 – 22 371755

LinkedIn

YES!Works

Valeriusstraat 199
1075EW Amsterdam

Kvk nr 34289791

Laat een bericht achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Start en typen en druk op Enter om te zoeken